GI-middag

Här får du recept för goda trerätters GI-middagar. 


Självklart vill man kunna bjuda på fest och god mat även om man väljer att äta nyttigare mat. Det är länge sedan nyttig mat var samma sak som tråkig mat. Vill du äta GI och bjuda på lite finare mat får du förslag på tre menyer med förrätt, varmrätt och dessert att välja mellan. Här kommer tre GI-middagar med förrätt, varmrätt och dessert. Använd de som de är eller blanda rätterna enligt eget tycke och smak och laga din GI-middag därefter!

Meny 1
Meny 2
Meny 3  (vegetarisk meny)

GI-METODEN

GI-metoden uppfanns i början på 1980-talet och var då den kosthållningen som man rekommenderade diabetiker att hålla. Introduktionen av GI-metoden innebar att man nu slutade att dela in kolhydrater i enkla eller komplexa kolhydrater. Istället började man från och med nu benämna kolhydrater som snabba eller långsamma, beroende på hur lång tid det tar för kroppen att spjälka dem. Numer är GI-metoden mest även känt som väl fungerande GI-viktminskningsdiet. 

Tillbaka till GI-viktminskning >>